international articles
by country / language
  australia
  canada
  danmark
  deutschland
  españa
  france
  greece
  italia
  日本語
  mexico
  nederland
  norge
  português
  scotland
  sverige
  u.k.
  u.s.a.

artikler : norge

Gretchen Parlato
- Oppdag en ny vokalstjerne!

Vokalsensasjonen Gretchen Parlato kan meget vel gå inn i rekken av artister som får gjennombrudd i Norge etter å ha spilt på Moldejazz, slik tilfellet var for både ”Obama-favoritt” Esperanza Spalding og ”Skavlan-suksessen” Melody Gardot. Sørg for at konserten i Alexandrakjelleren 20.juli ikke blir en ”der skulle jeg ha vært”-opplevelse!

Gretchen Parlato synger med en intensitet og innlevelse som er få forunt. Hun viser stor musikalitet i den originale måten hun fraserer på samtidig som hun spiller perkusjon, gjerne ved effektfull klapping. Innblandingen av brasilianske og afrikanske elementer gir Parlatos musikk enda mer spenning og dybde. Intensiteten og hennes vevre skikkelse gjør Parlatos scenefremtredenen nærmest Piaff-aktig. Delegasjonen fra Moldejazz som hørte Parlato på Sullivan Theater under Winterjazzfest i New York tidligere i år ble raskt overbevist om å hente henne til årets festival og får støtte fra en annen av årets artister, Herbie Hancock, som sier følgende om Gretchen Parlato: ”hun har en dyp, nesten magisk tilnærming til musikken… hver note er uttrykksfull, kraftfull og vakker…”.


The sweetest birdsong
Lasse Haugen, 18 mar, 2010
" Gretchen Parlato er en amerikansk vokalist med særpreget sangteknikk. Hennes album In A Dream har gitt vokaljazz en ny dimensjon. Hennes sang på den tredje låten Butterfly er like kultivert og vakker tonesetting fra nattergalens higen etter sin ektemake. "

Gretchen Parlato sine vokale prestasjoner er like gode i hennes tilnærming til Bossa Nova som til andre delere av produksjonen. Uansett gir det lytteren ingen mulighet til å bruke angreknappen. Fuglesangeren Parlato har et toneregister så stort at mitt eget fugleleksikon ikke klarer å sette navn på artene. Et øyeblikk trollbundet på den grønneste gren i regnskogen til langt inn i de myke kanadiske granskoger.

Et begavet rytmisk barn gir også inspirasjon til å kjøpe en gitar eller fløyte til minste barnet i stedet for en hundevalp. Min favoritt er Turning Into Blue. Kvirrevirrevitt! Kvirrevirrevitt!

>> Lasse Haugen jazzblogg